Imperial Meat Products is een expansieve, klantgerichte vleeswarenfabrikant van gerenommeerde kwaliteitsproducten. Binnen de Campofrio Food Group, Europa’s nummer 1 in vleeswaren, realiseert Imperial een zakencijfer van ongeveer 200 miljoen Euro.

+32 (0)9 370 02 11
info@imperial.be

Geschiedenis

HomeGeschiedenis
1953
1953: Hoe het ooit begon

In 1953 richt Jozef de Spiegeleire Imperial Vleeswaren op. Hij rookt eigenhandig salami volgens de oude, ambachtelijke procedés die zijn vader en grootvader hem hebben bijgebracht. De allereerste salami van Imperial wordt Kopenhager gedoopt. De kwaliteit van de Imperial worstwaren vormt de basis voor een sterke groei.

Eind jaren 50 wordt het eerste atelier onder handen genomen. Imperial Vleeswaren heeft dan de eerste geconditioneerde zaal voor Salami in Europa.

1966: Het echte Ardense worstje

Het assortiment charcuterieproducten kent een opmerkelijke uitbreiding in de jaren 60. En dat in een voor die tijd uiterst modern machinepark. Hygiëne krijgt dan al de grootste prioriteit. In 1966 wordt Champlon Salaisons door de familie De Spiegeleire gesticht.

Met Marcassou wordt het eerste ‘echt Ardense worstje’ op de markt gebracht. Niet veel later wordt de echte jambon d’Ardenne ontwikkeld. Het pekelen, rijpen en roken is onderworpen aan strenge kwaliteitscriteria.

In 1976 draagt de Jambon d’Ardenne van Champlon Salaisons fier het ‘appellation d’origine’ zegel.

1978: Cornby Delicatessen

Cornby Delicatessen, dat zich toelegt op de productie van kookwaren wordt in 1978 opgericht binnen de muren van Imperial. Nauwelijks een jaar later verhuist Cornby naar de bedrijfsterreinen aan de Groothandelsmarkt in Gent. Het assortiment breidt uit met Boerenpaté, Crèmepaté, Parijzerworst, Kalfsworst en Champignonworst.

In 1987 ziet de Filet d’Ardenne het levenslicht. Deze Ardense lekkernij wordt bereid met het allerfijnste deel van de ham, gerookt op artisanale wijze.

1990: HACCP

Imperial past vanaf 1990 de HACCP principes toe en is daarmee de Belgische trendsetter op het gebied van kwaliteitscontrole. Het bevestigt het belang dat Imperial al sinds zijn ontstaan hecht aan kwaliteit en hygiëne.

Het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) voert in 1992 het Meesterlyck kwaliteitslabel in. Kort daarna lanceert Imperial de Leielander ham, die vanaf zijn ontwikkeling voldoet aan de strikte eisen om dit keurmerk te mogen dragen. Tot op vandaag blijft de Leielander de absolute top in het Meesterlyck aanbod, dat staat voor superieure kwaliteit.

1994: Dacor

In 1994 vervoegt het bedrijf Dacor in Zwijnaarde de Imperial groep. Dit wordt hiermee het bedrijf voor de productie van kookhammen en paté’s. In datzelfde jaar krijgt Imperial als eerste Vlaame vleeswarenproduct het ISO9001-certificaat.

Het nieuwe millennium start met de integratie van het bedrijf Amando in Destelbergen binnen de Imperial groep. Amando kan bogen op vier generaties knowhow inzake de productie van hoofkwalitatieve salami. Amando wordt de slicing afdeling van de groep.

2008: Campofrio Food Group

In 2003 vierde Imperial zijn 50ste verjaardag. Imperial Meat Products is intussen uitgegroeid tot een vooraanstaande groep in de vleessector. Elk van de vijf afzonderlijke vestigingen bekleedt een sterke marktpositie. 50 jaar Imperial is een verhaal van service en kwaliteit.

Sinds 2008 maakt Imperial Meat Products deel uit van de groep Campofrio Food Group. Meer dan 800 medewerkers besteden vandaag in de vijf vestigingen de grootste aandacht aan elk product.

2014: Sigma

Sigma Alimentos is een Mexicaans voedselverwerkend en distribuerend bedrijf dat actief is in Mexico, USA en Europa. Het bedrijf nam in 2014 Campofrio, en dus ook Imperial Meat Products over. Naast vlees verkoopt het bedrijf ook yoghurt en kaas.

Het bedrijf behoort tot moederbedrijf Alfa. Sigma stelt meer dan 45.000 mensen tewerk. Het is de nummer 1 in vleesverwerking in Noord-Amerika, Mexico en Centraal Amerika. Het bedrijf is voornamelijk gefocust op consument gedreven producten en op procesinnovatie.

2017: Vegetarische charcuterie

Aoste lanceert in 2017 als eerste charcuterie merk een gamma vegetarische charcuterie, onder de naam ‘Le végétarien’. Met als doel om binnen enkele jaren zelf de grootste aanbieder van vegetarische alternatieven in België te worden. De nieuwe recepten bevatten het Europese V-label, wat betekent dat ze 100% vegetarisch zijn.

ONTDEK HET VEGETARISCH GAMMA

2019: 0-50-100 Strategie

Nadat hij in 2018 de Purpose Award wint, lanceert CEO Remco Kok de nieuwe 0-50-100 strategie, welke staat voor 0% waste, 50% minder vlees en 100% transparantie. Samen met zijn team stelt hij doelstelling voorop die hij tegen 2025 wil halen.

BEKIJK ONZE STRATEGIE