Imperial Meat Products is een expansieve, klantgerichte vleeswarenfabrikant van gerenommeerde kwaliteitsproducten. Binnen de Campofrio Food Group, Europa’s nummer 1 in vleeswaren, realiseert Imperial een zakencijfer van ongeveer 200 miljoen Euro.

+32 (0)9 370 02 11
info@imperial.be

Nieuws

Pain d'Ardenne

Marcassou doet beter met minder

2020 staat bij Marcassou in het teken van verandering. De eerste stap vanaf 30 maart: duurzamere verpakkingen voor alle producten in sneetjes. Daarmee kan Marcassou de hoeveelheid plastic met 65% verminderen tegenover de eerdere verpakkingen.

De fijne vleeswaren ‘in sneetjes’ worden als eerste gewijzigd en in een nieuw jasje gestoken. Deze Ardense charcuterieproducten worden voortaan grotendeels verpakt in volledig recycleerbaar karton. Dankzij dit initiatief kan Marcassou de hoeveelheid plastic aanzienlijk verminderen. De nieuwe verpakkingen bevatten ongeveer 65% minder plastic dan de vorige. De dunne plastic folie die de charcuterie bedekt, is ook recycleebaar in de meeste gemeenten (bij het pmd-afval).

Marie Bekaert, brand manager van Marcassou, legt uit: “We zijn niet van plan het daarbij te laten. In de toekomst willen we de verpakking van al onze producten aanpassen. Traditie en authenticiteit zijn en blijven onze prioriteit maar we willen niet achterblijven op het vlak van de duurzamere consumptie en we zullen in die zin blijven vernieuwen”.