NederlandsFranSais

De geschiedenis van Imperial Meat Products

Lovendegem 1953

Jozef de Spiegeleire richt Imperial Vleeswaren op. Hij rookt eigenhandig salami volgens de oude, ambachtelijke procedés die zijn vader en grootvader hem hebben bijgebracht. De allereerste salami van Imperial wordt Kopenhager gedoopt. De kwaliteit van de Imperial worstwaren vormt - dan al - de basis voor een sterke groei.

Eind jaren 50 wordt het eerste atelier onder handen genomen

Imperial Vleeswaren heeft dan de eerste geconditioneerde zaal voor salami in Europa.

Het assortiment charcuterieproducten kent een opmerkelijke uitbreiding in de jaren 60

En dat in een voor die tijd uiterst modern machinepark. Hygiëne krijgt dan al de grootste prioriteit.

Een nieuw hoogtepunt in 1966

In de provincie Luxemburg wordt Champlon Salaisons door de familie De Spiegeleire gesticht. Met Marcassou wordt het eerste ‘echt Ardense worstje' op de markt gebracht. Niet veel later wordt de echte jambon d'Ardenne ontwikkeld. Het pekelen, rijpen en roken is onderworpen aan strenge kwaliteitscriteria. In 1976 draagt de Jambon d'Ardenne van Champlon Salaisons fier het ‘appellation d'origine' zegel.

Cornby Delicatessen, dat zich toelegt op de productie van kookwaren wordt in 1978 opgericht binnen de muren van Imperial

Nauwelijks een jaar later verhuist Cornby naar de bedrijfsterreinen aan de Groothandelsmarkt in Gent. Het assortiment breidt uit met Boerenpaté, Crèmepaté, Parijzerworst, Kalfsworst en Champignonworst.

In 1987 ziet de Filet d'Ardenne het levenslicht

Deze Ardense lekkernij wordt bereid met het allerfijnste deel van de ham, gerookt op artisanale wijze en op smaak gebracht met een speciale kruidenmengeling. In 1988 wordt de Eeclonaar Pepersalami succesvol gelanceerd.

Imperial past vanaf 1990 de HACCP-principes toe en is daarmee de Belgische trendsetter op het gebied van kwaliteitscontrole.

Het bevestigt het belang dat Imperial al sinds zijn ontstaan hecht aan kwaliteit en hygiëne.

Vlam voert in 1992 het 'Meesterlyck'-kwaliteitslabel in.

Kort daarna lanceert Imperial de Leielanderham, die vanaf zijn ontwikkeling voldoet aan de strikte vereisten om het keurmerk te mogen dragen. Tot op vandaag blijft de Leielander de absolute top in het Meesterlyck-segment.

In 1994 vervoegt Dacor de Imperial-groep.

Dit wordt het bedrijf voor de productie van kookhammen en paté's. In datzelfde jaar krijgt Imperial als eerste Vlaamse vleeswarenproducent het ISO9001-certificaat.

Het nieuwe millennium start met de integratie van Amando binnen de Imperial Groep

Amando kan bogen op vier generaties knowhow inzake de productie van hoogkwalitatieve salami. Amando wordt de slicing-afdeling van de groep.

In 2003 is Imperial 50 jaar jong.

Imperial Meat Products is een vooraanstaande groep in de vleessector. Elk van de vijf bedrijven bekleedt een sterke marktpositie. 50 jaar Imperial is een verhaal van service en kwaliteit.

Sinds 2008 maakt Imperial Meat Products deel uit van de groep Campofrio Food Group.

Na meer dan een halve eeuw service en kwaliteit blijft Imperial Meat Products onophoudelijk streven naar het verbeteren en optimaliseren van zijn aanbod. Meer dan 800 medewerkers besteden vandaag in de vijf vestigingen de grootste aandacht aan elk product.Imperial Meat Products vandaag

Imperial Meat Products vandaag

Imperial Meat Products is een expansieve, klantgerichte vleeswarenfabrikant van gerenommeerde kwaliteitsproducten.
Binnen de Campofrio Food Group, Europa's nummer 1 in vleeswaren, realiseert Imperial een zakencijfer van ongeveer 200 miljoen Euro.

Imperial stelt 800 personen tewerk in haar vijf verschillende vestigingen (Imperial Lovendegem, Amando Destelbergen, Cornby Gent, Dacor Zwijnaarde en Champlon Salaisons in de Ardennen). Al deze vestigingen werken volgens de meest strikte regels inzake voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne.

AOSTE

Meesterschap in elke hap.
Onze meester charcutiers bereiden met veel toewijding
de heerlijkste charcuterie.

MARCASSOU

Rijpt langer en dat proef je! Heerlijke salami en gerookte ham uit het hartje van de Ardennen.

JUSTIN BRIDOU

Goede vrienden hebben goede smaak. Droge worst van puur varkensvlees, ideaal voor het aperitief.

LEIELANDER

Leielander, smaakt als geen ander. Alleen vers bij de vakman in je buurt.

WEIGHT WATCHERS

Bewust eten, lekker leven! Kwalitatieve ingrediënten, gebruikt op een slimme manier, maken het verschil.

DISNEY

Disney charcuterie. Goedgekeurd door mama, gemaakt voor kinderen.