Recepten
Pastasalade met asperges en Fiorino
TIP: ideaal voor zomerse buffetten of als fris bijgerecht bij de barbecue.
Basisproduct: Salami
Gebruiksmoment: Aperitief, Voorgerecht
Ingrediënten
-
80 plakjes Fiorino
-
800 gr pasta pipe rigate
-
2 bussels groene asperges
-
1 bussel peterselie
-
6 el mayonaise
Bereidingswijze
-
Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid water met een snuifje zout en een scheutje olijfolie.
-
Giet af en laat afkoelen.
-
Hak de peterselie zeer fijn en roer onder de mayonaise.
-
Schil het onderste deel van de asperges.
-
Leg ze in koud water in een kookpot en breng aan de kook.
-
Neem de pot onmiddellijk van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges nog 10 min. garen in het warme water.
-
Spoel ze daarna direct af met koud water om de garing te stoppen.
-
Snijd de asperges in stukjes.
-
Rol de plakjes Fiorino op tot mooie rolletjes.
-
Meng de peterseliemayonaise onder de afgekoelde pasta.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg ook de stukjes asperges toe.
-
Verdeel de pastasalade over een schaal en schik de Fiorinorolletjes er mooi bovenop.
