Recepten

Prosciutto vitello met tonnatosaus en gekonfijte tomaatjes

Dit recept biedt een perfecte combinatie van zout, zoet en zuur.

Categorie:
Basisproduct:
Gebruiksmoment:

Ingrediënten

  • 20 plakken Leielander Natuur

  • 10 el mayonaise

  • 500 gr tonijn in blik in eigen nat

  • 8 ansjovisfilets

  • 180 gr kappertjes

  • Citroen

  • 30 kerstomaatjes

  • 80 ml olie

  • 80 ml balsamicoazijn

  • 6 el cassonadesuiker

  • Rucola

  • Peper

  • 30 appelkappertjes

Bereidingswijze

  1. Leg de tomaatjes in een vuurvaste schotel.

  2. Nappeer met de olie en balsamicoazijn.

  3. Strooi er de suiker over, werk af met peper en zout.

  4. Plaats in de oven op 180°C, gedurende ongeveer 10 min., tot de pel van de tomaatjes lichtjes loskomt.

  5. Giet het vocht van de tonijn weg en laat goed uitlekken, doe in een blender en mix samen met de mayonaise.

  6. Voeg ansjovis en kappertjes toe en mix opnieuw tot een homogene massa.

  7. Breng op smaak met peper en wat citroensap.

  8. Leg de plakken Leielander Natuur op een schaal.

  9. Bestrooi met peper.

  10. Garneer met de tonnatosaus, appelkappertjes, rucola en tomaat.

  11. De saus kan afzonderlijk meegegeven worden.

Toon alle recepten