Recepten
Prosciutto vitello met tonnatosaus en gekonfijte tomaatjes
Dit recept biedt een perfecte combinatie van zout, zoet en zuur.
Basisproduct: Ham
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
20 plakken Leielander Natuur
-
10 el mayonaise
-
500 gr tonijn in blik in eigen nat
-
8 ansjovisfilets
-
180 gr kappertjes
-
Citroen
-
30 kerstomaatjes
-
80 ml olie
-
80 ml balsamicoazijn
-
6 el cassonadesuiker
-
Rucola
-
Peper
-
30 appelkappertjes
Bereidingswijze
-
Leg de tomaatjes in een vuurvaste schotel.
-
Nappeer met de olie en balsamicoazijn.
-
Strooi er de suiker over, werk af met peper en zout.
-
Plaats in de oven op 180°C, gedurende ongeveer 10 min., tot de pel van de tomaatjes lichtjes loskomt.
-
Giet het vocht van de tonijn weg en laat goed uitlekken, doe in een blender en mix samen met de mayonaise.
-
Voeg ansjovis en kappertjes toe en mix opnieuw tot een homogene massa.
-
Breng op smaak met peper en wat citroensap.
-
Leg de plakken Leielander Natuur op een schaal.
-
Bestrooi met peper.
-
Garneer met de tonnatosaus, appelkappertjes, rucola en tomaat.
-
De saus kan afzonderlijk meegegeven worden.
