Imperial Meat Products is een expansieve, klantgerichte vleeswarenfabrikant van gerenommeerde kwaliteitsproducten. Binnen de Campofrio Food Group, Europa’s nummer 1 in vleeswaren, realiseert Imperial een zakencijfer van ongeveer 200 miljoen Euro.

+32 (0)9 370 02 11
info@imperial.be

Strategie

HomeStrategie

Imperial vandaag

Imperial Meat Products is een gerenommeerd voedingsbedrijf gekend voor zijn kwalitatieve salami’s, hammen, zoutwaren, kipproducten en vegetarische producten. Er werken 800 mensen in vijf verschillende vestigingen: Imperial te Lievegem, Amando te Destelbergen, Cornby te Gent, Dacor te Zwijnaarde, en Champlon Salaisons in de Ardennen. We streven in al deze vestigingen naar de hoogste kwaliteit en hanteren strikte regels inzake voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne. Imperial Meat Products zit ook in volle transformatie van een vleesverwerkend bedrijf naar een voedingsbedrijf.

Imperial Meat Products maakt deel uit van Sigma Alimentos een voedingsbedrijf dat wereldwijd actief is. Sigma staat bekend voor hun kwalitatieve voedingsproducten over verschillende categorieën heen zoals kaas, yoghurt, vlees, vegetarisch en groentensnacks.

Onze missie

Bij Imperial geven we ‘meer aandacht’ aan alles wat we doen, zodat de consument ‘meer kan genieten’. Wij kijken verder om ons heen. Er moet niet enkel aandacht zijn voor de producten en de consument, maar ook voor de wereld om ons heen.

Zo is onze ambitie ontstaan die we de 0-50-100 strategie noemen: 0 procent waste, 50 procent beter vlees en niet vlees producten en 100 procent transparantie. Op die manier willen we met Imperial ons steentje bijdragen aan een duurzame maatschappij.

Meer aandacht sticker
0% waste

0% verspilling

Wij geloven dat de aarde, de omgeving, mensen en dieren kostbaar zijn en dat we niets mogen verspillen. Wij willen onze impact op de planeet verkleinen.

Dit betekent bijvoorbeeld dat we zo weinig mogelijk grondstof verspillen, geen energie verspillen, het welzijn van onze medewerkers stimuleren en geen materialen of water verspillen. Om energie te besparen hebben we o.a. zonnepanelen geplaatst op onze fabriek in Champlon.

50% vlees

50% vlees

Wij geloven erin dat mensen vlees zullen blijven eten als onderdeel van een gezonde voeding. Ook wij houden van vlees … maar er is zoveel meer.

Steeds vaker zullen consumenten kiezen om minder maar beter vlees te eten en soms zelfs geen vlees te eten. Daarom werken wij aan vleesvervangers, vegetarische spreads en zelfs hybride producten; vleesproducten die 30 procent groenten bevatten.

100% transparant

100% transparantie

Wij geloven dat door transparant te zijn, we de beste partner kunnen zijn voor onze klanten, consumenten en collega’s.

Wij geloven dat transparantie en samenwerking noodzakelijk zijn om onze ambitie te realiseren. Daarom zijn wij helder over de herkomst van onze producten en toevoegingen, communiceren wij op een open en eerlijke manier binnen de organisatie en daarbuiten.

Werken bij Imperial?

Imperial Meat Products, onderdeel van Sigma Mexico, maakt kwalitatief hoogstaande voedingswaren. Onze lange historiek, expertise en onze hoge hygiëne standaarden zorgen voor een terechte #1 plaats binnen Europa. In België zorgen 650 medewerkers in 5 productiesites voor onze kwalitatieve meat en non meat producten. Wereldwijd werken 45.000 medewerkers en 70 productiesites in Europa, Mexico en de VS.

Bij Imperial Meat products combineer je de voordelen van een lokaal bedrijf met die van een internationale speler en werk je mee aan innovatieve producten. Talentvolle mensen met ondernemingszin kunnen bij ons een duurzame carrière uitbouwen.