Recepten
Asperges met gerookte boerenham
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten
-
12 plakjes gerookte boerenham
-
1 bussel groene asperges
-
1 bussel witte asperges
-
8 kwarteleitjes
-
Olie om te bakken
-
Sap van 3 limoenen
-
3 el honing
-
80 g boter
-
Enkele takjes peterselie
Bereidingswijze
-
Schil de asperges.
-
Breng een kom water aan de kook, doe er 1 el zout in.
-
Doe de asperges in het kookwater en breng terug tot kookpunt.
-
Neem de kom van het vuur en laat de asperges 10 min in het water garen.
-
Plooi de plakjes boerenham in reepjes.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de spiegeleitjes.
-
Breng sap van limoen aan de kook, doe er de honing bij.
-
Verdeel de koude boter in stukjes en doe al roerend de stukjes bij het limoensap.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de asperges over de borden, vlecht de ham tussen de asperges.
-
Leg er twee eitjes bovenop, garneer met wat peterselie en nappeer met de limoensaus.