Recepten
Bloemkoolrisotto met Kipfilet Boschampignons
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
6 sneden van 0,5 cm Kipfilet Boschampignons
-
500 g bloemkoolrijst
-
500 g risottorijst
-
1 bloemkool
-
4 sjalotten
-
2,4 l groentebouillon
-
50 g boter
-
500 g champignonmengeling
-
3 dl witte wijn
-
1 citroen
-
150 g erwtjes
-
1 dl olijfolie
-
parmezaan
Bereidingswijze
-
Verwijder het groen van de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes.
-
Kuis de champignons en snijd ze in 4.
-
Snijd de Kipfilet Boschampignons in blokjes.
-
Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak tot de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn. Laat even inkoken.
-
Verwarm de bouillon en voeg de helft toe, samen met de bloemkoolroosjes.
-
Laat de risotto op een zacht vuur verder garen. Wanneer bijna alle bouillon opgenomen is, voeg je de rest van de bouillon toe, alsook de bloemkoolrijst.
-
Voeg de boter en het sap van de citroen toe en roer alles goed om tot de boter is opgenomen.
-
Kruid met peper en zout en enkele Parmezaanschilfers.
-
Bak de champignons op een stevig vuur aan en meng ze samen met de erwtjes en blokjes Kipfilet Boschampignons onder de risotto.
-
Controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie.