Recepten
Flatbread met Leielander
Niets zo lekker als vers gemaakt flatbread!
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Lunch
Ingrediënten
-
4 dikke plakken Leielander Natuur
-
500 g bloem
-
300 ml water
-
200 g salsa van tomaat
-
150 g geitenkaas natuur
-
22 g verse gist
-
1 tl zout
-
2 el olijfolie
-
4 takjes verse tijm
Bereidingswijze
-
Los de gist op in een kommetje met lauw water
-
Meng water, bloem en olie in een keukenmachine. Voeg de gist toe en laat even kneden.
-
Voeg het zout toe en laat 10 minuten kneden tot het deeg elastisch is.
-
Leg een propere, vochtige handdoek over de kom en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats.
-
Haal het deeg uit de kom, sla de lucht eruit en vouw het een aantal keren toe.
-
Verdeel het deeg in 8 stukken en rol uit tot een dikte van een halve centimeter.
-
Besmeer 4 stukken deeg met geitenkaas, strooi er enkele blaadjes tijm over en werk af met een plak Leielander.
-
Leg er een stuk deeg bovenop en maak de randen dicht.
-
Verwarm de pizzasteen op de BBQ, bestrooi met bloem en gril de flatbreads 2 minuten aan één zijde en 1 minuut aan de andere zijde. Serveer met de salsa van tomaat.