Recepten

Gebraiseerde witloofsalade met Ham aan ’t Spit

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 10 sneden van 0,5 cm Ham aan 't Spit

  • 5 sinaasappels

  • 250 g linzen voorgegaard

  • 2 kg grondwitloof

  • 15 walnoten

  • 50 g boter

  • enkele takken platte peterselie

  • peper van de molen

Bereidingswijze

  1. Snijd de sneden Ham aan ‘t Spit in blokjes.

  2. Snijd de sinaasappels à vif en vang het sap op.

  3. Snijd de stronken grondwitloof van de punt tot de voet in stukken van ongeveer 3cm.

  4. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg het grondwitloof toe. Bak even op een hoog vuur voor de kleur en blus met het sap van de sinaasappel. Kruid goed af met peper en zout. Verlaag nu het vuur en laat verder garen. Zorg er voor dat er nog wat beet in het witloof zit.

  5. Meng in een schaal het witloof, de linzen, de Ham aan ’t Spit, en de partjes sinaasappel.

  6. Werk af met platte peterselie en de walnoten.

Toon alle recepten