Recepten

Gegrilde kip aan ’t spit met couscous en gegrilde mango

Dit heerlijke gerecht combineert de sappige gegrilde kip met lichte couscous, verfrissende komkommer en gegrilde mango. De toevoeging van granaatappel en munt zorgt voor een interessante en smaakvolle creatie.

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 5 sneetjes kip aan ’t spit

  • 300 gr couscous

  • 400 gr groentebouillon

  • Handvol munt

  • 1/2 granaatappel, ontpit

  • 2,5 mini komkommers

  • 1 mango

Bereidingswijze

  1. Versnijd de kip aan’t spit in diverse smaakvolle stukjes.

  2. Plaats de couscous in een diepe schaal, besprenkel deze met olie en roer om voor een gelijkmatige verdeling van de olie.

  3. Blancheer de munt in de groentebouillon en pureer het geheel met behulp van een blender.

  4. Giet de warme munt-bouillon over de couscous en laat het geheel wellen voor een verfijnde smaakbeleving.

  5. Snijd de mini komkommers in dunne schijfjes.

  6. Snijd de mango in stukken en grill deze kort voor een subtiele smaak.

  7. Garneer de couscous met de gegrilde kip, de ontpitte granaatappel, schijfjes komkommer en de gegrilde mango.

  8. Voeg nog wat extra gesnipperde munt toe bovenop het gerecht voor een frisse finishing touch.

Toon alle recepten