Recepten
Gepekelde spitskool met Hazelnotensalami en vinaigrette
Categorieën: Vlees
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Salade
Ingrediënten
-
8 dikke plakken Hazelnotensalami
-
1 spitskool
-
4 el zout
-
Handvol gehakte ongepelde hazelnoten
-
Handvol gesnipperde peterselie
-
2 el olijfolie
-
2 el zachte mosterd
-
2 el sushi azijn
-
1 tl tomatenpuree geconcentreerd
-
Handvol gehakte peterselie
-
Japanse yuzupoeder (of zeste van limoen)
-
Chilipeper
Bereidingswijze
-
Snij de spitskool in dunne reepjes.
-
Strooi er 4 el zout over, laat 20’ rusten en kneed met je handen tot de kool wat zachter wordt.
-
Spoel de kool met koud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.
-
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
-
Verdeel de kool over de bordjes, voeg de in driehoekjes gesneden salami toe.
-
Besprenkel met de vinaigrette.
-
Garneer met de nootjes en de peterselie.
Toon alle recepten