Recepten

Gepekelde spitskool met Hazelnotensalami en vinaigrette

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 8 dikke plakken Hazelnotensalami

  • 1 spitskool

  • 4 el zout

  • Handvol gehakte ongepelde hazelnoten

  • Handvol gesnipperde peterselie

  • 2 el olijfolie

  • 2 el zachte mosterd

  • 2 el sushi azijn

  • 1 tl tomatenpuree geconcentreerd

  • Handvol gehakte peterselie

  • Japanse yuzupoeder (of zeste van limoen)

  • Chilipeper

Bereidingswijze

  1. Snij de spitskool in dunne reepjes.

  2. Strooi er 4 el zout over, laat 20’ rusten en kneed met je handen tot de kool wat zachter wordt.

  3. Spoel de kool met koud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

  4. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

  5. Verdeel de kool over de bordjes, voeg de in driehoekjes gesneden salami toe.

  6. Besprenkel met de vinaigrette.

  7. Garneer met de nootjes en de peterselie.

Toon alle recepten