Recepten
Krieltjessalade met Leielander
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Salade
Ingrediënten
-
4 sneden van 0,5 cm Leielander
-
1,5 kg krieltjes
-
200 g boontjes (ev. diepvries)
-
200 g sluimererwten (ev. diepvries)
-
2 broccoli's (ev. diepvries)
-
5 el graanmosterd
-
5 el volle yoghurt
-
enkele takken verse kervel
-
snuifje zout
Bereidingswijze
-
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze in gezouten water beetgaar. Schrik ze in ijswater. Zo behouden ze hun frisse groene kleur.
-
Maak de boontjes, sluimererwten en snijbonen schoon. Snijd de snijbonen in fijne repen. Kook ze per soort gaar (ze hebben elk een andere gaartijd) en schrik ze in ijswater.
-
Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in gezouten water en snijd ze in 2 wanneer ze zijn afgekoeld.
-
Snijd de Leielander in blokjes en houd ze apart.
-
Meng de graanmosterd met de yoghurt en voeg indien nodig nog een beetje peper en een snuifje zout toe.
-
Meng nu alle boontjes samen met de broccoli, krieltjes en Leielander. Versier met de kervelpluksels en werk af met de mosterdsaus. Je kan die er ook afzonderlijk bij serveren.
