Recepten

Krieltjessalade met Leielander

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 4 sneden van 0,5 cm Leielander

  • 1,5 kg krieltjes

  • 200 g boontjes (ev. diepvries)

  • 200 g sluimererwten (ev. diepvries)

  • 2 broccoli's (ev. diepvries)

  • 5 el graanmosterd

  • 5 el volle yoghurt

  • enkele takken verse kervel

  • snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze in gezouten water beetgaar. Schrik ze in ijswater. Zo behouden ze hun frisse groene kleur.

  2. Maak de boontjes, sluimererwten en snijbonen schoon. Snijd de snijbonen in fijne repen. Kook ze per soort gaar (ze hebben elk een andere gaartijd) en schrik ze in ijswater.

  3. Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in gezouten water en snijd ze in 2 wanneer ze zijn afgekoeld.

  4. Snijd de Leielander in blokjes en houd ze apart.

  5. Meng de graanmosterd met de yoghurt en voeg indien nodig nog een beetje peper en een snuifje zout toe.

  6. Meng nu alle boontjes samen met de broccoli, krieltjes en Leielander. Versier met de kervelpluksels en werk af met de mosterdsaus. Je kan die er ook afzonderlijk bij serveren.

Toon alle recepten