Recepten
Nestje van Salami Royal Mini
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
20 plakjes Salami Royal Mini
-
ijsbergsalade
-
12 lente-uitjes
-
250 g Basmati rijst
-
150 g erwtjes diepvries of vers
-
4 takjes munt
-
1 mild verse groen pepertje
-
2 sjalotten
-
2 appelen Granny Smith
-
400 ml kippenbouillon
-
1 el bloem
-
100 ml room
-
2 el currypoeder
-
peper en zout
Bereidingswijze
-
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Laat afkoelen.
-
Blancheer de erwtjes.
-
Grill de pijpajuintjes kort.
-
Versnipper de munt en de pepertjes.
-
Pluk 4 grote bladen van de ijsbergsalade.
-
Bak de fijngesneden sjalot en appel in wat boter.
-
Voeg vervolgens de currypoeder toe en laat even meebakken.
-
Strooi er de bloem over voor de binding, bevochtig met de bouillon en roer alles los.
-
Plaats de saus een tiental minuutjes op een zacht vuurtje.
-
Zeef de saus, voeg room toe en laat nog even pruttelen.
-
Laat afkoelen.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Meng de rijst met de erwtjes en enkele lepels saus.
-
Schik de salami op het blad sla, lepel er de rijst bij.
-
Garneer met de pijpajuin, munt en pepertjes.
-
Serveer met wat extra saus en in de olie gebakken croutons.
-
TIP: rijst en saus kan ook warm opgediend worden.