Recepten

Pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf

  • 4 pizzabodems

  • 400 g pompoen

  • 1 tl kippenbouillon

  • peper

  • 2 takjes verse salie

  • 3 el abrikozenconfituur

  • 2 rode ajuinen

  • 2 bollen buffel mozzarella

  • olie

  • rucola

  • handvol pompoenpitten

  • citroen zeste

  • chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper

  2. Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.

  3. Snijd de ajuin in schijfjes.

  4. Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.

  5. Verdeel de mozzarella over de pizza.

  6. Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.

  7. Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.

  8. Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.

Toon alle recepten