Recepten
Pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf
Categorieën: Gevogelte
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf
-
4 pizzabodems
-
400 g pompoen
-
1 tl kippenbouillon
-
peper
-
2 takjes verse salie
-
3 el abrikozenconfituur
-
2 rode ajuinen
-
2 bollen buffel mozzarella
-
olie
-
rucola
-
handvol pompoenpitten
-
citroen zeste
-
chilipoeder
Bereidingswijze
-
Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper
-
Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.
-
Snijd de ajuin in schijfjes.
-
Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.
-
Verdeel de mozzarella over de pizza.
-
Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.
-
Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.
-
Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.
Toon alle recepten