Recepten

Taart met honingtomaatjes en 100% Kippensalami

Categorieën:
Basisproducten: ,
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 5 dikke plakken 100% Kippensalami

  • Bladerdeeg vierkant 30X30 of rechthoekig

  • 600 g kerstomaatjes in verschillende kleuren

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  • 2 el bruine suiker

  • Enkele takjes verse tijm

  • 2 zakjes buffelmozzarella

  • 3 el pesto

  • 300 g geraspte grano pandano

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een ovenschaal.

  2. Besprenkel met 2 el olijfolie, peper, zout, suiker, paar takjes tijm en rozemarijn.

  3. Doe de plak bladerdeeg in een platte vuurvaste schaal en prik er gaatjes in.

  4. Plaats samen met de tomaatjes in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15min.

  5. Controleer het bladerdeeg, voeg eventueel nog wat baktijd bij.

  6. Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven, verdeel er de geraspte kaas en pesto over het bladerdeeg, de tomaatjes bovenop.

  7. Bedek met de mozzarella en plaats nogmaals 10 à 15 min in de oven.

  8. Haal uit de oven, doe er de reepjes salami bovenop.

  9. Garneer met verse tijm.

Toon alle recepten