Recepten
Taart met honingtomaatjes en 100% Kippensalami
Basisproducten: Kip, Salami
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
5 dikke plakken 100% Kippensalami
-
Bladerdeeg vierkant 30X30 of rechthoekig
-
600 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
-
Olijfolie
-
Peper en zout
-
2 el bruine suiker
-
Enkele takjes verse tijm
-
2 zakjes buffelmozzarella
-
3 el pesto
-
300 g geraspte grano pandano
Bereidingswijze
-
Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een ovenschaal.
-
Besprenkel met 2 el olijfolie, peper, zout, suiker, paar takjes tijm en rozemarijn.
-
Doe de plak bladerdeeg in een platte vuurvaste schaal en prik er gaatjes in.
-
Plaats samen met de tomaatjes in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15min.
-
Controleer het bladerdeeg, voeg eventueel nog wat baktijd bij.
-
Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven, verdeel er de geraspte kaas en pesto over het bladerdeeg, de tomaatjes bovenop.
-
Bedek met de mozzarella en plaats nogmaals 10 à 15 min in de oven.
-
Haal uit de oven, doe er de reepjes salami bovenop.
-
Garneer met verse tijm.