Recepten

Zomers slaatje met Jambonneau

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 4 hammetjes (Jambonneaus)

  • 1 spitskool

  • 200 gr geraspte wortel

  • 1 rode appel

  • 2 rode uien

  • 30 gr mayonaise

  • 30 gr Griekse yoghurt

  • 1 bakje tuinkers

  • 200 gr ketchup

  • 200 ml water

  • 20 gr mosterd

  • 15 gr bruine suiker

  • 1 teentje look

  • 3 takjes tijm

  • 1 kl komijn

  • 1 rood pepertje

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus en laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. TIP: doe de warme saus in een potje met schroefdop, draai op zijn kop en laat afkoelen. Zo kan je die enkele maanden bewaren.

  2. Meng de mayonaise met de yoghurt en breng het geheel op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de spitskool in slierten, de appel in schijfjes en de rode ajuin in ringen.

  4. Doe alles, samen met de geraspte wortel, in een slakom en meng met de vinaigrette.

  5. Verdeel over 4 kommetjes.

  6. Verwarm de Jambonneau, volg de instructies op de verpakking.

  7. Pluk het vlees en lepel er een deel van de saus over.

  8. Verdeel het vlees over de sla, garneer met enkele takjes tuinkers.

  9. Serveer eventueel wat extra saus bij het slaatje.

Toon alle recepten