Recepten
Zomers slaatje met Jambonneau
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Salade
Ingrediënten
-
4 hammetjes (Jambonneaus)
-
1 spitskool
-
200 gr geraspte wortel
-
1 rode appel
-
2 rode uien
-
30 gr mayonaise
-
30 gr Griekse yoghurt
-
1 bakje tuinkers
-
200 gr ketchup
-
200 ml water
-
20 gr mosterd
-
15 gr bruine suiker
-
1 teentje look
-
3 takjes tijm
-
1 kl komijn
-
1 rood pepertje
Bereidingswijze
-
Meng alle ingrediënten voor de saus en laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. TIP: doe de warme saus in een potje met schroefdop, draai op zijn kop en laat afkoelen. Zo kan je die enkele maanden bewaren.
-
Meng de mayonaise met de yoghurt en breng het geheel op smaak met peper en zout.
-
Snijd de spitskool in slierten, de appel in schijfjes en de rode ajuin in ringen.
-
Doe alles, samen met de geraspte wortel, in een slakom en meng met de vinaigrette.
-
Verdeel over 4 kommetjes.
-
Verwarm de Jambonneau, volg de instructies op de verpakking.
-
Pluk het vlees en lepel er een deel van de saus over.
-
Verdeel het vlees over de sla, garneer met enkele takjes tuinkers.
-
Serveer eventueel wat extra saus bij het slaatje.