Carpaccio van 100% Kippensalami met peper en caesardressing

Voorgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Een verrassend verfijnd voorgerecht: flinterdunne plakjes Kippensalami, krokante croutons en frisse dressing. Ideaal voor horeca of traiteurs die een klassieker in een nieuw jasje willen steken.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

28 plakjes 100% Kippensalami met peper fijn gesneden

2 little-gemsalades

50 g Parmezaanse kaas in schilfers

2 ansjovis in olie

1 teentje look

40 g mayonaise

40 g Griekse yoghurt

1 el mosterd

1 el limoensap

1 el water

1 el worcestersaus

1 bakje tuinkers

Handvol ongepelde walnoten

In olie gebakken croutons

Bereidingswijze

1

Snijd de little-gem salades doormidden. Bestrijk de snijhelften met wat olie en grill de snijkant goudbruin. Kruid met peper en zout.

2

Dressing: doe look en ansjovis in een vijzel en plet fijn. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, limoensap, water, worcestersaus en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dresseer de kippensalami op de borden, leg bovenop de gebakken sla.

4

Garneer met tuinkers, walnoten, Parmezaanschilfers, croutons en lepel er de dressing bovenop.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus