Recepten
Duxelles van champignons met Hazelnotensalami
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Ingrediënten
-
12 fijne plakjes Hazelnotensalami
-
4 dikkere plakjes Hazelnotensalami
-
120 g blauwe schimmelkaas
-
enkele blaadjes verse salie
-
12 vellen filodeeg (klein formaat/diepvries)
-
handvol hazelnootjes
-
losgeklopt ei
-
500 g champignons
-
4 sjalotten fijngesnipperd
-
3 el gehakte peterselie
-
2 teentjes look fijngesnipperd
-
1 dl rundsbouillon
Bereidingswijze
-
4 plakjes Hazelnotensalami in reepjes snijden.
-
Maak de Hazelnotensalami krokantjes:
-
Haal de filodeeg uit de diepvries, bewaar onder vochtige doek.
-
Neem 1 vel en bedek met twee fijne plakjes Hazelnotensalami, besmeer de randen met losgeklopt ei, leg een tweede plak filodeeg bovenop.
-
Herhaal deze handeling tot alles verwerkt is.
-
Leg de 6 pakjes op bakpapier in de oven 200°C.
-
Bak tot de pakjes goudbruin zijn (10 min). Laat afkoelen en scheur deze in stukjes.
-
Maak de Duxelle: bak de sjalotten en look in wat boter.
-
Voeg de in stukjes gesneden champignons toe en laat meestoven.
-
Voeg rundsbouillon en peterselie toe en laat op zacht vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.
-
Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de duxelle, de schimmelkaas en de reepjes Hazelnotensalami over de kommetjes.
-
Garneer met fijngesnipperde salie en hazelnootjes.
-
Serveer met de Hazelnotensalami krokant.