Recepten

Duxelles van champignons met Hazelnotensalami

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten: ,

Ingrediënten

  • 12 fijne plakjes Hazelnotensalami

  • 4 dikkere plakjes Hazelnotensalami

  • 120 g blauwe schimmelkaas

  • enkele blaadjes verse salie

  • 12 vellen filodeeg (klein formaat/diepvries)

  • handvol hazelnootjes

  • losgeklopt ei

  • 500 g champignons

  • 4 sjalotten fijngesnipperd

  • 3 el gehakte peterselie

  • 2 teentjes look fijngesnipperd

  • 1 dl rundsbouillon

Bereidingswijze

  1. 4 plakjes Hazelnotensalami in reepjes snijden.

  2. Maak de Hazelnotensalami krokantjes:

  3. Haal de filodeeg uit de diepvries, bewaar onder vochtige doek.

  4. Neem 1 vel en bedek met twee fijne plakjes Hazelnotensalami, besmeer de randen met losgeklopt ei, leg een tweede plak filodeeg bovenop.

  5. Herhaal deze handeling tot alles verwerkt is.

  6. Leg de 6 pakjes op bakpapier in de oven 200°C.

  7. Bak tot de pakjes goudbruin zijn (10 min). Laat afkoelen en scheur deze in stukjes.

  8. Maak de Duxelle: bak de sjalotten en look in wat boter.

  9. Voeg de in stukjes gesneden champignons toe en laat meestoven.

  10. Voeg rundsbouillon en peterselie toe en laat op zacht vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.

  11. Kruid met peper en zout.

  12. Verdeel de duxelle, de schimmelkaas en de reepjes Hazelnotensalami over de kommetjes.

  13. Garneer met fijngesnipperde salie en hazelnootjes.

  14. Serveer met de Hazelnotensalami krokant.

Toon alle recepten