Recepten

Filet d’Ardenne met verfijnde tartaar van drie meloensoorten

Dit verfijnde gerecht brengt de rijke smaak van filet d’Ardenne samen met de zoete en sappige meloenen, afgewerkt met de exotische toets van passievrucht en de kruidige geur van basilicum. Een ware zintuiglijke ervaring voor een select gezelschap van fijnproevers.

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten: ,

Ingrediënten

  • 15 plakjes filet d'Ardenne

  • 1/2 Galia meloen

  • 1/2 Cavaillon meloen

  • 1/2 Watermeloen

  • Verse basilicum

  • 1 dl passievruchtensap

  • 1 passievrucht

  • 1 dl olijfolie

  • peper

  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de Galia meloen, Cavaillon meloen en watermeloen.

  2. Meng het passievruchtensap met de olijfolie tot je een dikke consistentie verkrijgt.

  3. Breng de vinaigrette op smaak met een vleugje peper en zout.

  4. Combineer de meloenstukjes met de verrukkelijke vinaigrette en laat dit smaakvol geheel even marineren.

  5. Dresseer de plakjes filet d’Ardenne tussen de gemarineerde meloen.

  6. Garneer het geheel met verse basilicumblaadjes en voeg de verfrissende smaak van verse passievrucht toe voor een sublieme finishing touch.

Toon alle recepten