Recepten
Jambonneau à la ossobuco
Categorieën: Vlees
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
4 hammetjes (Jambonneau)
-
4 dl witte wijn
-
4 dl kalfsbouillon
-
800 gr gepelde tomaten uit blik
-
4 stengels bleekselder
-
2 wortelen
-
1 grote ajuin
-
2 teentjes look
-
2 blaadjes laurier
-
2 takjes tijm
-
400 gr pasta papardelle
-
gehakte peterselie
-
zeste van 1 citroen
Bereidingswijze
-
Bak de in ringen gesneden ajuin in wat olie.
-
Voeg de fijngesneden wortel en selder toe.
-
Blus met witte wijn en laat wat reduceren.
-
Voeg de kalfsfond, tomaten, look, laurier en tijm toe.
-
Laat 15 min pruttelen op zacht vuurtje.
-
Warm het hammetje op (volg de intructies op de verpakking) en leg het vervolgens in de warme saus.
-
Kook de pasta en dien samen op met de Jambonneau.
-
Strooi er peterselie en citroenzeste over.
Toon alle recepten