Recepten

Jar met ham aan ’t spit

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken ham aan ’t spit

  • 200 g parelcouscous tricolor

  • 1 tl groentenbouillon

  • 200 g fijne boontjes

  • 1 Romanesco

  • 3 el mayonaise

  • 5 el yoghurt

  • sap van halve limoen

  • 1 tl venkelpoeder

  • 1 tl sushiazijn

  • handvol munt fijn gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Snij de ham in balkjes.

  2. Kook de parelcouscous gedurende 10 à 12min in de bouillon.

  3. Giet de couscous af.

  4. Stoom de boontjes beetgaar.

  5. Snij de romanesco in bloemetjes en kook beetgaar.

  6. Meng voor de vinaigrette de mayonaise, yoghurt, limoensap, sushiazijn en venkelpoeder.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Verdeel alle producten over de vier potten.

  9. Nappeer met de vinaigrette net voor het opdienen en schud even aan de jar.

Toon alle recepten