Recepten
Jar met ham aan ’t spit
Categorieën: Vlees
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Aperitief
Ingrediënten
-
4 dikke plakken ham aan ’t spit
-
200 g parelcouscous tricolor
-
1 tl groentenbouillon
-
200 g fijne boontjes
-
1 Romanesco
-
3 el mayonaise
-
5 el yoghurt
-
sap van halve limoen
-
1 tl venkelpoeder
-
1 tl sushiazijn
-
handvol munt fijn gesnipperd
Bereidingswijze
-
Snij de ham in balkjes.
-
Kook de parelcouscous gedurende 10 à 12min in de bouillon.
-
Giet de couscous af.
-
Stoom de boontjes beetgaar.
-
Snij de romanesco in bloemetjes en kook beetgaar.
-
Meng voor de vinaigrette de mayonaise, yoghurt, limoensap, sushiazijn en venkelpoeder.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel alle producten over de vier potten.
-
Nappeer met de vinaigrette net voor het opdienen en schud even aan de jar.
Toon alle recepten