Recepten
Linzensla met gegrilde kip met tuinkruiden
Categorieën: Gevogelte
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
6 dikke plakken ‘kip met tuinkruiden’
-
250 g groene linzen
-
1 tl kippenbouillon
-
3 sjalotjes in ringen
-
1 teentje look fijn gesnipperd
-
8 el mayonaise
-
8 takjes dragon fijngehakt
Bereidingswijze
-
Plaats de linzen in koud water en laat enkele uren weken.
-
Giet door een vergiet en spoel.
-
Bak de sjalotringen en de look in wat vetstof, voeg de linzen en de bouillon toe.
-
Laat het geheel een 5 tal min koken, linzen moeten nog wat beet hebben.
-
Meng de mayonaise met de dragon.
-
Wrijf de kip met tuinkruiden in met wat olie en grill ze in ruitvorm.
-
Maak mooie rondjes uit de plakken met behulp van een steekvorm.
-
Dresseer de linzen op een bord, leg de kip met tuinkruiden bovenop.
-
Doe enkel toefjes dragonmayonaise op de linzen en geef er afzonderlijk nog wat dragonmayonaise bij.
Toon alle recepten