Recepten

Linzensla met gegrilde kip met tuinkruiden

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 6 dikke plakken ‘kip met tuinkruiden’

  • 250 g groene linzen

  • 1 tl kippenbouillon

  • 3 sjalotjes in ringen

  • 1 teentje look fijn gesnipperd

  • 8 el mayonaise

  • 8 takjes dragon fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Plaats de linzen in koud water en laat enkele uren weken.

  2. Giet door een vergiet en spoel.

  3. Bak de sjalotringen en de look in wat vetstof, voeg de linzen en de bouillon toe.

  4. Laat het geheel een 5 tal min koken, linzen moeten nog wat beet hebben.

  5. Meng de mayonaise met de dragon.

  6. Wrijf de kip met tuinkruiden in met wat olie en grill ze in ruitvorm.

  7. Maak mooie rondjes uit de plakken met behulp van een steekvorm.

  8. Dresseer de linzen op een bord, leg de kip met tuinkruiden bovenop.

  9. Doe enkel toefjes dragonmayonaise op de linzen en geef er afzonderlijk nog wat dragonmayonaise bij.

Toon alle recepten