Recepten
Luikse sla met jambonneau geplukt
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Lunch, Salade
Ingrediënten
-
4 grote jambonneau’s
-
1 kg krielaardappelen
-
10 hard gekookte eieren(8min)
-
1 kg groene boontjes
-
Handvol gehakte peterselie
-
1 krop andijvie frisee
-
2 rode ajuinen in ringen
-
5 el mosterd
-
2 rauwe eieren
-
3 dl koolzaadolie
-
Enkele druppels tabasco
-
Peper en zout
Bereidingswijze
-
Doe mosterd, de eieren, peper, zout en tabasco in een maatbeker.
-
Mix terwijl je de olie straalgewijs eraan toevoegt tot je een licht gebonden viniagrette hebt.
-
Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water, spoel onder koud stromend water.
-
Kook de aardappelen, pel en halveer.
-
Verwarm de jambonneau en pluk het vlees van het bot.
-
Bak de aardappelen in half boter/half olie.
-
Voeg boontjes en jambonneau bij de aardappelen en hussel even.
-
Verdeel de frisee salade over de borden.
-
Bedek deze met de aardappelsalade en garneer met de hard gekookte eieren, rode ajuin en peterselie.
-
Lepel de dressing over het gerecht.