Recepten

Luikse sla met jambonneau geplukt

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten: ,

Ingrediënten

  • 4 grote jambonneau’s

  • 1 kg krielaardappelen

  • 10 hard gekookte eieren(8min)

  • 1 kg groene boontjes

  • Handvol gehakte peterselie

  • 1 krop andijvie frisee

  • 2 rode ajuinen in ringen

  • 5 el mosterd

  • 2 rauwe eieren

  • 3 dl koolzaadolie

  • Enkele druppels tabasco

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe mosterd, de eieren, peper, zout en tabasco in een maatbeker.

  2. Mix terwijl je de olie straalgewijs eraan toevoegt tot je een licht gebonden viniagrette hebt.

  3. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water, spoel onder koud stromend water.

  4. Kook de aardappelen, pel en halveer.

  5. Verwarm de jambonneau en pluk het vlees van het bot.

  6. Bak de aardappelen in half boter/half olie.

  7. Voeg boontjes en jambonneau bij de aardappelen en hussel even.

  8. Verdeel de frisee salade over de borden.

  9. Bedek deze met de aardappelsalade en garneer met de hard gekookte eieren, rode ajuin en peterselie.

  10. Lepel de dressing over het gerecht.

Toon alle recepten