Recepten
Rösti met Kip aan ’t Spit Groenten
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Aperitief
Ingrediënten
-
4 dikke plakjes Kip aan 't Spit Groenten
-
2 rode ajuinen
-
4 grote frietaardappelen
-
2 wortelen
-
250 g broccoli
-
2 eieren
-
cayennepeper
-
zout
Bereidingswijze
-
Snijd de kip aan ‘t spit groenten in fijne reepjes.
-
Snij de rode ajuin in ringen en bak in wat olie.
-
Schil de aardappel, de wortel en rasp met behulp van een mandoline. Spoel de aardappel niet want we hebben het zetmeel nodig voor de binding.
-
Rasp eveneens de roosjes van de broccoli, hou 2 el opzij.
-
Klop de eieren los en voeg het geraspte mengsel toe.
-
Kruid met cayennepeper en zout.
-
Doe wat olie in een pan, plaats serveerringen en doe er een toefje aardappelen in.
-
Druk goed aan. Bak 6’ aan beide kanten.
-
Herhaal tot alle 8 rösti’s gebakken zijn.
-
Garneer elke rösti met de kip met kruiden, de ajuin en strooi er wat geraspte broccoli over.