Recepten
Taartjes met peer, gorgonzola en rauwe ham van Aoste
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Aperitief, Lunch
Ingrediënten
-
3 plakjes Aoste rauwe ham 'Les Fines et Fondantes'
-
2 peren
-
5 takjes tijm
-
120 g gorgonzola
-
20 g gezouten boter
-
1 bladerdeeg
-
1 ei
-
30 g volle room
-
2 el bruine suiker
-
scheutje olijfolie
-
peper
Bereidingswijze
-
Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 cirkels uit met een diameter van ong. 15 cm.
-
Doorprik het deeg met een vork en zet het in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C. Spoel en droog de peren en snijd ze daarna in vieren.
-
Haal het klokhuis met de pitjes eruit en snijd de peren in fijne schijfjes.
-
Klop het ei op met de room.
-
Bestrijk de deegbodems met dit mengsel en bestrooi ze met bruine suiker.
-
Leg de schijfjes peer op de suiker, voeg een klontje gezouten boter toe en zet de taartjes 20 minuten in de oven.
-
Snijd de gorgonzola in dikke plakken. Leg de kaas op de taartjes.
-
Besprenkel met enkele druppels olijfolie, breng op smaak met tijm en peper, en schuif de taartjes nog eens 2 minuten in de oven. Werk af met fijne plakjes rauwe ham van Aoste 'Les Fines et Fondantes'.
-
Serveer de taartjes lauw met een salade van rucola en snijbiet.