Recepten
Pasta met boschampignons en kalkoenfilet
Basisproducten: Kalkoen
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
4 dikke plakken kalkoenfilet
-
400 g pasta pappardelle nr 101
-
2 sjalotten fijn gesnipperd
-
1 teentje look fijn gesnipperd
-
300 g boschampignons
-
50 ml cognac
-
400 ml kippenbouillon
-
200 ml room
-
3 takjes tijm
-
1 laurierblaadje
-
peper en zout
-
sap van halve limoen
Bereidingswijze
-
Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.
-
Haal ze uit de pan.
-
Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.
-
Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.
-
Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.
-
Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
-
Kook de pasta gaar.
-
Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.
-
Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.
-
Garneer met vers geritste tijm.