Recepten

Pasta met boschampignons en kalkoenfilet

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken kalkoenfilet

  • 400 g pasta pappardelle nr 101

  • 2 sjalotten fijn gesnipperd

  • 1 teentje look fijn gesnipperd

  • 300 g boschampignons

  • 50 ml cognac

  • 400 ml kippenbouillon

  • 200 ml room

  • 3 takjes tijm

  • 1 laurierblaadje

  • peper en zout

  • sap van halve limoen

Bereidingswijze

  1. Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.

  2. Haal ze uit de pan.

  3. Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.

  4. Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.

  5. Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.

  6. Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

  7. Kook de pasta gaar.

  8. Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.

  9. Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.

  10. Garneer met vers geritste tijm.

Toon alle recepten