

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Prosciutto Vitello Met Tonnatosaus en Gekonfijte Tomaatjes
Prosciutto vitello met tonnatosaus en gekonfijte tomaatjes
Hoofdgerecht
Prosciutto vitello met tonnatosaus en gekonfijte tomaatjes: een perfecte balans van zout, zoet en zuur. Leielander Natuur wordt gecombineerd met tonnatosaus en zoete tomaatjes. Ansjovis, kappertjes en citroen geven het een verfijnde, smaakvolle twist. Een elegant gerecht, ideaal voor zakelijke maaltijden.
Ingrediënten voor 9 personen
20 plakken Leielander Natuur
10 el mayonaise
500 gr tonijn in blik in eigen nat
8 ansjovisfilets
180 gr kappertjes
Citroen
30 kerstomaatjes
80 ml olie
80 ml balsamicoazijn
6 el cassonadesuiker
Rucola
Peper
30 appelkappertjes
Bereidingswijze
Leg de tomaatjes in een vuurvaste schotel.
Nappeer met de olie en balsamicoazijn.
Strooi er de suiker over, werk af met peper en zout.
Plaats in de oven op 180°C, gedurende ongeveer 10 min., tot de pel van de tomaatjes lichtjes loskomt.
Giet het vocht van de tonijn weg en laat goed uitlekken, doe in een blender en mix samen met de mayonaise.
Voeg ansjovis en kappertjes toe en mix opnieuw tot een homogene massa.
Breng op smaak met peper en wat citroensap.
Leg de plakken Leielander Natuur op een schaal.
Bestrooi met peper.
Garneer met de tonnatosaus, appelkappertjes, rucola en tomaat.
De saus kan afzonderlijk meegegeven worden.