Hoofdgerecht, Voorgerecht
Leielander met asperges en mousseline: verfijnd en eenvoudig. De zachte natuurham met frisse asperges en romige mousselinesaus is ideaal voor buffetten of restaurantmenu’s. Een snel, smaakvol gerecht dat zeker in de smaak valt. Voeg een geplet eitje toe voor net dat beetje extra.
Ingrediënten voor 10 personen
15 plakjes Leielander Natuur ham
20 groene asperges
20 witte asperges
5 dl mousselinesaus
2 kg krielaardappelen
Bieslook
Bereidingswijze
Stoom de krielaardappelen.
Kook de asperges gaar.
Snij de asperges in stukjes.
Verdeel de aardappelen en de asperges over de schaal.
Snij de Leielander in 2 en verdeel tussen de asperges/aardappelen.
Nappeer met de mousselinesaus.
Werk af met peper en zout en versnipperde bieslook.
TIP: je kan je gerechtje nog afwerken met een geplet eitje.