Lunch
Leielander Natuur komt perfect tot zijn recht in deze warme lunchsuggestie: gegrild flatbread met smeuïge geitenkaas en frisse tijm. Een snelle, smaakvolle optie voor slagers of traiteurs die een verrassende, warme meeneemformule willen aanbieden.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product4 dikke plakken Leielander Natuur
500 g bloem
300 ml water
200 g salsa van tomaat
150 g geitenkaas natuur
22 g verse gist
1 tl zout
2 el olijfolie
4 takjes verse tijm
Bereidingswijze
Los de gist op in een kommetje met lauw water
Meng water, bloem en olie in een keukenmachine. Voeg de gist toe en laat even kneden.
Voeg het zout toe en laat 10 minuten kneden tot het deeg elastisch is.
Leg een propere, vochtige handdoek over de kom en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats.
Haal het deeg uit de kom, sla de lucht eruit en vouw het een aantal keren toe.
Verdeel het deeg in 8 stukken en rol uit tot een dikte van een halve centimeter.
Besmeer 4 stukken deeg met geitenkaas, strooi er enkele blaadjes tijm over en werk af met een plak Leielander.
Leg er een stuk deeg bovenop en maak de randen dicht.
Verwarm de pizzasteen op de BBQ, bestrooi met bloem en gril de flatbreads 2 minuten aan één zijde en 1 minuut aan de andere zijde. Serveer met de salsa van tomaat.