Ham aan 't Spit met gebraiseerde witloofsalade

Salade

Bereidingstijd: 15 min.

Dankzij deze salade moet je niet kiezen tussen hartig en fris! De gebraiseerde witloofsalade met Ham aan 't Spit geeft je de perfecte balans tussen rokerig, citrus en notentoetsen. Klaar om mee te nemen of te serveren, ideaal voor traiteur en horeca.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

10 sneden van 0,5 cm Ham aan 't Spit

5 sinaasappels

250 g linzen voorgegaard

2 kg grondwitloof

15 walnoten

50 g boter

enkele takken platte peterselie

peper van de molen

Bereidingswijze

1

Snijd de sneden Ham aan ‘t Spit in blokjes.

2

Snijd de sinaasappels à vif en vang het sap op.

3

Snijd de stronken grondwitloof van de punt tot de voet in stukken van ongeveer 3cm.

4

Smelt de boter in een antikleefpan en voeg het grondwitloof toe. Bak even op een hoog vuur voor de kleur en blus met het sap van de sinaasappel. Kruid goed af met peper en zout. Verlaag nu het vuur en laat verder garen. Zorg er voor dat er nog wat beet in het witloof zit.

5

Meng in een schaal het witloof, de linzen, de Ham aan ’t Spit, en de partjes sinaasappel.

6

Werk af met platte peterselie en de walnoten.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus