Recepten
Kruidige bloemkool met Salami Royal
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Voorgerecht
Ingrediënten
-
16 plakjes Salami Royal
-
1 kleine bloemkool in roosjes
-
2 el kippenbouillon
-
4 takjes tijm
-
2 takjes rozemarijn
-
4 takjes salie
-
2 el curcuma
-
peper
-
4 el sesamzaadjes
-
enkele takjes rucola
-
1 el mosterd
-
2 el appelazijn
-
2 el kappertjes
-
4 takjes dille
-
100 ml koolzaadolie
Bereidingswijze
-
Kook de kippenbouillon samen met de tijm, rozemarijn, salie, curcuma en peper.
-
Gaar de bloemkoolroosjes in de kruidige bouillon.
-
Giet in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
-
Spoel de kappertjes en hak fijn.
-
Klop mosterd, appelazijn, fijngehakte dille en kappertjes.
-
Voeg straalgewijs de koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de bloemkool over de kommetjes.
-
Voeg de plakjes Salami Royal en rucola toe en strooi er de sesamzaadjes over
-
Serveer de dressing apart.
