Hoofdgerecht
Een kleurrijk hoofdgerecht met pit en zachtheid in balans. Snel en eenvoudig te bereiden, ideaal voor traiteurs en horecakeukens die een voedzame, verrassende dagschotel willen aanbieden.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product20 plakjes Salami Royal
ijsbergsalade
12 lente-uitjes
250 g Basmati rijst
150 g erwtjes diepvries of vers
4 takjes munt
1 mild verse groen pepertje
2 sjalotten
2 appelen Granny Smith
400 ml kippenbouillon
1 el bloem
100 ml room
2 el currypoeder
peper en zout
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Laat afkoelen.
Blancheer de erwtjes.
Grill de pijpajuintjes kort.
Versnipper de munt en de pepertjes.
Pluk 4 grote bladen van de ijsbergsalade.
Bak de fijngesneden sjalot en appel in wat boter.
Voeg vervolgens de currypoeder toe en laat even meebakken.
Strooi er de bloem over voor de binding, bevochtig met de bouillon en roer alles los.
Plaats de saus een tiental minuutjes op een zacht vuurtje.
Zeef de saus, voeg room toe en laat nog even pruttelen.
Laat afkoelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rijst met de erwtjes en enkele lepels saus.
Schik de salami op het blad sla, lepel er de rijst bij.
Garneer met de pijpajuin, munt en pepertjes.
Serveer met wat extra saus en in de olie gebakken croutons.
TIP: rijst en saus kan ook warm opgediend worden.