Voorgerecht
Een origineel gerecht voor wie plantaardig wil combineren met karaktervol vlees. Salami Royal komt hier prachtig tot zijn recht. Een verrassend voorgerecht voor horeca of slagers.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product16 plakjes Salami Royal
1 kleine bloemkool in roosjes
2 el kippenbouillon
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
4 takjes salie
2 el curcuma
peper
4 el sesamzaadjes
enkele takjes rucola
1 el mosterd
2 el appelazijn
2 el kappertjes
4 takjes dille
100 ml koolzaadolie
Bereidingswijze
Kook de kippenbouillon samen met de tijm, rozemarijn, salie, curcuma en peper.
Gaar de bloemkoolroosjes in de kruidige bouillon.
Giet in een vergiet en laat goed uitlekken.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Spoel de kappertjes en hak fijn.
Klop mosterd, appelazijn, fijngehakte dille en kappertjes.
Voeg straalgewijs de koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkool over de kommetjes.
Voeg de plakjes Salami Royal en rucola toe en strooi er de sesamzaadjes over
Serveer de dressing apart.