Bloemkoolrisotto met Kipfilet Boschampignons

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Van dit rijke recept gaat je keuken heerlijk geuren. De bloemkool en sjalot vormen samen een zachte basis, terwijl de kipfilet met boschampignons en beetgare erwtjes zorgen voor een volle, aardse smaak. Parmezaan en citroen brengen het geheel mooi in balans. Een risotto die tegelijk fris, vullend en verrassend groenterijk is.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

6 sneden van 0,5 cm Kipfilet Boschampignons

500 g bloemkoolrijst

500 g risottorijst

1 bloemkool

4 sjalotten

2,4 l groentebouillon

50 g boter

500 g champignonmengeling

3 dl witte wijn

1 citroen

150 g erwtjes

1 dl olijfolie

parmezaan

Bereidingswijze

1

Verwijder het groen van de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes.

2

Kuis de champignons en snijd ze in 4.

3

Snijd de Kipfilet Boschampignons in blokjes.

4

Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie.

5

Voeg de risottorijst toe en roerbak tot de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn. Laat even inkoken.

6

Verwarm de bouillon en voeg de helft toe, samen met de bloemkoolroosjes.

7

Laat de risotto op een zacht vuur verder garen. Wanneer bijna alle bouillon opgenomen is, voeg je de rest van de bouillon toe, alsook de bloemkoolrijst.

8

Voeg de boter en het sap van de citroen toe en roer alles goed om tot de boter is opgenomen.

9

Kruid met peper en zout en enkele Parmezaanschilfers.

10

Bak de champignons op een stevig vuur aan en meng ze samen met de erwtjes en blokjes Kipfilet Boschampignons onder de risotto.

11

Controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus