

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Gegrilde Kip Met Tuinkruiden Linzensalade
Gegrilde kip met tuinkruiden linzensalade
Hoofdgerecht
De smaak van de gegrilde kip met tuinkruiden komt prachtig samen met de frisse linzensalade. De combinatie van het kruidige vlees en de romige dragonmayonaise geeft dit gerecht een smaakvolle diepte. Het past perfect in het aanbod van delicatessenzaken die balans zoeken tussen licht, voedzaam en rijk aan smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product6 dikke plakken Kipfilet Maison Tuinkruiden
250 g groene linzen
1 tl kippenbouillon
3 sjalotjes in ringen
1 teentje look fijn gesnipperd
8 el mayonaise
8 takjes dragon fijngehakt
Bereidingswijze
Plaats de linzen in koud water en laat enkele uren weken.
Giet door een vergiet en spoel.
Bak de sjalotringen en de look in wat vetstof, voeg de linzen en de bouillon toe.
Laat het geheel een 5 tal min koken, linzen moeten nog wat beet hebben.
Meng de mayonaise met de dragon.
Wrijf de kip met tuinkruiden in met wat olie en grill ze in ruitvorm.
Maak mooie rondjes uit de plakken met behulp van een steekvorm.
Dresseer de linzen op een bord, leg de kip met tuinkruiden bovenop.
Doe enkel toefjes dragonmayonaise op de linzen en geef er afzonderlijk nog wat dragonmayonaise bij.