

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Kalkoenfilet Met Boschampignons In Pasta
Kalkoenfilet met boschampignons in pasta
Hoofdgerecht
Kalkoenfilet speelt de hoofdrol in dit recept en wordt ondersteund door boschampignons in een romige saus. Perfect als hartverwarmende dagschotel!
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product4 dikke plakken kalkoenfilet
400 g pasta pappardelle nr 101
2 sjalotten fijn gesnipperd
1 teentje look fijn gesnipperd
300 g boschampignons
50 ml cognac
400 ml kippenbouillon
200 ml room
3 takjes tijm
1 laurierblaadje
peper en zout
sap van halve limoen
Bereidingswijze
Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.
Haal ze uit de pan.
Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.
Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.
Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.
Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
Kook de pasta gaar.
Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.
Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.
Garneer met vers geritste tijm.