Kalkoenfilet met boschampignons in pasta

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Kalkoenfilet speelt de hoofdrol in dit recept en wordt ondersteund door boschampignons in een romige saus. Perfect als hartverwarmende dagschotel!

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 dikke plakken kalkoenfilet

400 g pasta pappardelle nr 101

2 sjalotten fijn gesnipperd

1 teentje look fijn gesnipperd

300 g boschampignons

50 ml cognac

400 ml kippenbouillon

200 ml room

3 takjes tijm

1 laurierblaadje

peper en zout

sap van halve limoen

Bereidingswijze

1

Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.

2

Haal ze uit de pan.

3

Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.

4

Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.

5

Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.

6

Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

7

Kook de pasta gaar.

8

Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.

9

Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.

10

Garneer met vers geritste tijm.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus