Kip met pompoenpizza, zongedroogde tomaat en olijf

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf brengt de Italiaanse keuken met een verrassende twist. De zoete pompoenpuree en abrikozenconfituur vormen de perfecte basis voor de hartige kip en mozzarella. Een creatieve blikvanger op je kaart. Perfect voor horeca of traiteur die hun aanbod willen uitbreiden met seizoensgebonden comfortfood.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf

4 pizzabodems

400 g pompoen

1 tl kippenbouillon

peper

2 takjes verse salie

3 el abrikozenconfituur

2 rode ajuinen

2 bollen buffel mozzarella

olie

rucola

handvol pompoenpitten

citroen zeste

chilipoeder

Bereidingswijze

1

Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper

2

Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.

3

Snijd de ajuin in schijfjes.

4

Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.

5

Verdeel de mozzarella over de pizza.

6

Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.

7

Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.

8

Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus