

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Kip Met Pompoenpizza, Zongedroogde Tomaat en Olijf
Kip met pompoenpizza, zongedroogde tomaat en olijf
Hoofdgerecht
Deze pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf brengt de Italiaanse keuken met een verrassende twist. De zoete pompoenpuree en abrikozenconfituur vormen de perfecte basis voor de hartige kip en mozzarella. Een creatieve blikvanger op je kaart. Perfect voor horeca of traiteur die hun aanbod willen uitbreiden met seizoensgebonden comfortfood.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf
4 pizzabodems
400 g pompoen
1 tl kippenbouillon
peper
2 takjes verse salie
3 el abrikozenconfituur
2 rode ajuinen
2 bollen buffel mozzarella
olie
rucola
handvol pompoenpitten
citroen zeste
chilipoeder
Bereidingswijze
Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper
Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.
Snijd de ajuin in schijfjes.
Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.
Verdeel de mozzarella over de pizza.
Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.
Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.
Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.