Aoste Jambon cru met risotto en parmezaan

Voorgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze romige risotto met Parmezaan krijgt een extra dimensie door de rijke smaak van rauwe ham van Aoste. De combinatie van zachte rijst, een beetje mascarpone en de hartige chips van ham maakt het tot een smaakvol voorgerecht. Een rijk voorgerecht voor fijnproevers.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 sneetjes cobourg gerookt

320 g risottorijst

2 sjalotten

4 el olijfolie

1 l groentebouillon

1/2 glas droge witte wijn

2 el mascarpone

10 g boter

100 g Parmezaanse kaas

enkele ingevroren morieljes

bosje bieslook

peper en zout

Bereidingswijze

1

Stoof de fijngesnipperde sjalotten met de olijfolie glazig in een pot met een dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels doorschijnend worden.

2

Blus met de wijn en laat deze verdampen. Voeg daarna de bouillon met een soeplepel toe: telkens wanneer een soeplepel bouillon geabsorbeerd is, giet je de volgende erbij.

3

Roer voorzichtig met een houten lepel (de kooktijd van dit recept is ongeveer 15 minuten). Kruid met peper en zout.

4

Wanneer de rijst gaar is, voeg je de pas geraspte Parmezaanse kaas toe. Neem de pot van het kookvuur en voeg de mascarpone en de fijngesnipperde bieslook toe. Meng goed en voeg de in de pan gebakken morieljes toe.

5

Verdeel de risotto over diepe borden, werk af met chips van rauwe ham en dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus