

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Aoste Jambon Cru Met Risotto en Parmezaan
Aoste Jambon cru met risotto en parmezaan
Voorgerecht
Deze romige risotto met Parmezaan krijgt een extra dimensie door de rijke smaak van rauwe ham van Aoste. De combinatie van zachte rijst, een beetje mascarpone en de hartige chips van ham maakt het tot een smaakvol voorgerecht. Een rijk voorgerecht voor fijnproevers.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product4 sneetjes cobourg gerookt
320 g risottorijst
2 sjalotten
4 el olijfolie
1 l groentebouillon
1/2 glas droge witte wijn
2 el mascarpone
10 g boter
100 g Parmezaanse kaas
enkele ingevroren morieljes
bosje bieslook
peper en zout
Bereidingswijze
Stoof de fijngesnipperde sjalotten met de olijfolie glazig in een pot met een dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels doorschijnend worden.
Blus met de wijn en laat deze verdampen. Voeg daarna de bouillon met een soeplepel toe: telkens wanneer een soeplepel bouillon geabsorbeerd is, giet je de volgende erbij.
Roer voorzichtig met een houten lepel (de kooktijd van dit recept is ongeveer 15 minuten). Kruid met peper en zout.
Wanneer de rijst gaar is, voeg je de pas geraspte Parmezaanse kaas toe. Neem de pot van het kookvuur en voeg de mascarpone en de fijngesnipperde bieslook toe. Meng goed en voeg de in de pan gebakken morieljes toe.
Verdeel de risotto over diepe borden, werk af met chips van rauwe ham en dien onmiddellijk op.