

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Aoste Jambon Cru Taartjes Met Peer en Gorgonzola
Aoste Jambon cru taartjes met peer en gorgonzola
Aperitief, Lunch
Deze taartjes brengen de zoetheid van peren samen met de romigheid van gorgonzola en de zoute ham van Aoste. Een smaakvolle combinatie, ideaal voor slager of traiteur die inzet op originele apero-ideeën.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product3 plakjes cobourg gerookt
2 peren
5 takjes tijm
120 g gorgonzola
20 g gezouten boter
1 bladerdeeg
1 ei
30 g volle room
2 el bruine suiker
scheutje olijfolie
peper
Bereidingswijze
Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 cirkels uit met een diameter van ong. 15 cm.
Doorprik het deeg met een vork en zet het in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Spoel en droog de peren en snijd ze daarna in vieren.
Haal het klokhuis met de pitjes eruit en snijd de peren in fijne schijfjes.
Klop het ei op met de room.
Bestrijk de deegbodems met dit mengsel en bestrooi ze met bruine suiker.
Leg de schijfjes peer op de suiker, voeg een klontje gezouten boter toe en zet de taartjes 20 minuten in de oven.
Snijd de gorgonzola in dikke plakken. Leg de kaas op de taartjes.
Besprenkel met enkele druppels olijfolie, breng op smaak met tijm en peper, en schuif de taartjes nog eens 2 minuten in de oven. Werk af met fijne plakjes rauwe ham van Aoste 'Les Fines et Fondantes'.
Serveer de taartjes lauw met een salade van rucola en snijbiet.