Recepten
Aspergesalade met Kipfilet Asperges
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Salade
Ingrediënten
-
8 dikke plakjes Kipfilet Asperges
-
1 bussel witte asperges
-
1 bussel groene asperges
-
4 hardgekookte eieren
-
handvol fijngesnipperde peterselie + extra blaadjes
-
handvol fijngesnipperde bieslook
-
4 el mayonaise
-
4 el yoghurt
-
2 tl mosterd
-
2 tl citroensap
-
peper en zout
-
12 radijsjes
Bereidingswijze
-
Leg de geschilde asperges in kookpot met gezouten koud water.
-
Plaats op het vuur en breng het water tot kookpunt, laat heel even zachtjes koken en zet de kookpot vervolgens van het vuur.
-
Laat de asperges 10 minuten rusten in het warme water.
-
Plet de eieren, snijd de kip à ’t spit en de asperges in stukjes.
-
Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, peterselie en bieslook.
-
Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
-
Meng de vinaigrette met de asperges.
-
Verdeel over de borden samen met de eieren, kip à ’t spit met asperges, de asperges, fijngesneden radijs en de extra peterselie.