Recepten
Dikke sneden Ham aan ’t spit gegrild met wortelstoemp en mosterdsaus
TIP: Voor een zomerse toets voeg frisse koriander toe ipv peterselie. Serveer met een koude saus op basis van yoghurt met gesnipperde lenteui.
Categorieën: Vlees
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
10 plakken ham aan 't spit
-
2,5 kg diepgevroren jonge wortelen extra fijn Ardo
-
1,5 kg aardappelen voorgekookt
-
200 gr diepgevroren ajuinblokjes
-
40 gr diepgevroren peterselie
-
500 ml groentenbouillon
-
500 ml mosterdsaus Knorr
Bereidingswijze
-
Stoof ajuin in wat vetstof. Voeg de wortelen en aardappelen toe.
-
Aansluitend de bouillon en laat verder garen onder deksel.
-
Pureer, breng op smaak met peper en zout.
-
Meng de peterselie onder de wortelstoemp.
-
Grill de ham gedurende 1 min. Kruid met wat peper.
-
Serveer met een mosterdsaus van Knorr.
Toon alle recepten