Recepten

Dikke sneden Ham aan ’t spit gegrild met wortelstoemp en mosterdsaus

TIP: Voor een zomerse toets voeg frisse koriander toe ipv peterselie. Serveer met een koude saus op basis van yoghurt met gesnipperde lenteui.

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 10 plakken ham aan 't spit

  • 2,5 kg diepgevroren jonge wortelen extra fijn Ardo

  • 1,5 kg aardappelen voorgekookt

  • 200 gr diepgevroren ajuinblokjes

  • 40 gr diepgevroren peterselie

  • 500 ml groentenbouillon

  • 500 ml mosterdsaus Knorr

Bereidingswijze

  1. Stoof ajuin in wat vetstof. Voeg de wortelen en aardappelen toe.

  2. Aansluitend de bouillon en laat verder garen onder deksel.

  3. Pureer, breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de peterselie onder de wortelstoemp.

  5. Grill de ham gedurende 1 min. Kruid met wat peper.

  6. Serveer met een mosterdsaus van Knorr.

Toon alle recepten