Recepten
Varkensgebraad Orloff
Het varkensgebraad – Orloff. Dit heerlijke recept combineert mals varkensgebraad met romige roquefort en gekookte ham. Perfect voor een feestelijke maaltijd, waarbij de smaken van rozemarijn en balsamicocreme het gerecht een verfijnde touch geven. Serveer met kerstomaatjes en goudbruine sjalotten en bezorg jouw klanten een onvergetelijke ervaring.
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten
-
1 voorgegaard varkensgebraad
-
12 plakjes gekookte ham
-
200g roquefort kaas (Roquefort kan vervangen worden door meerdere soorten kaas)
-
Rozemarijn
-
Enkele trosjes kerstomaatjes
-
Scheutje olijfolie
-
Scheutje balsamicocreme
-
Enkele takjes rozemarijn
-
8 sjalotten
-
100g gedroogd fruit
Bereidingswijze
-
Verwarm het varkensgebraad (vacuum) in een warmwaterbad (80°C).
-
Plaats de tomaatjes in een vuurvaste schaal en sprenkel er wat olijfolie en balsamicocreme over. Leg er enkele takjes rozemarijn bij.
-
Breng op smaak met peper en zout en plaats in voorverwarmde oven 180°C gedurende 10min.
-
Halveer de sjalotten en bak deze goudbruin.
-
Snijd het gebraad in dikke plakken.
-
Neem een ovenschaal en schik daarin telkens een plak varkensgebraad, een sneetje gekookte ham, roquefortkaas en wat gedroogd fruit.
-
Plaats het gerecht nog een tiental minuten in de oven (180°C°).
-
Schik de tomaatjes en de sjalotten naast het gebraad.
-
Serveer met in olie gebakken krielaardappelen.