Asperges met gerookte boerenham

Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingstijd: 30 min.

Een eenvoudig maar stijlvol gerecht, met frisse asperges en karaktervolle boerenham. Ideaal voor horeca en traiteurs tijdens het aspergeseizoen: snel, mooi en smaakvol.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

12 plakjes gerookte boerenham

1 bussel groene asperges

1 bussel witte asperges

8 kwarteleitjes

Olie om te bakken

Sap van 3 limoenen

3 el honing

80 g boter

Enkele takjes peterselie

Bereidingswijze

1

Schil de asperges.

2

Breng een kom water aan de kook, doe er 1 el zout in.

3

Doe de asperges in het kookwater en breng terug tot kookpunt.

4

Neem de kom van het vuur en laat de asperges 10 min in het water garen.

5

Plooi de plakjes boerenham in reepjes.

6

Verwarm de olie in een pan en bak de spiegeleitjes.

7

Breng sap van limoen aan de kook, doe er de honing bij.

8

Verdeel de koude boter in stukjes en doe al roerend de stukjes bij het limoensap.

9

Breng op smaak met peper en zout.

10

Verdeel de asperges over de borden, vlecht de ham tussen de asperges.

11

Leg er twee eitjes bovenop, garneer met wat peterselie en nappeer met de limoensaus.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus