Hoofdgerecht, Lunch
Een eenvoudig maar stijlvol gerecht, met frisse asperges en karaktervolle boerenham. Ideaal voor horeca en traiteurs tijdens het aspergeseizoen: snel, mooi en smaakvol.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product12 plakjes gerookte boerenham
1 bussel groene asperges
1 bussel witte asperges
8 kwarteleitjes
Olie om te bakken
Sap van 3 limoenen
3 el honing
80 g boter
Enkele takjes peterselie
Bereidingswijze
Schil de asperges.
Breng een kom water aan de kook, doe er 1 el zout in.
Doe de asperges in het kookwater en breng terug tot kookpunt.
Neem de kom van het vuur en laat de asperges 10 min in het water garen.
Plooi de plakjes boerenham in reepjes.
Verwarm de olie in een pan en bak de spiegeleitjes.
Breng sap van limoen aan de kook, doe er de honing bij.
Verdeel de koude boter in stukjes en doe al roerend de stukjes bij het limoensap.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges over de borden, vlecht de ham tussen de asperges.
Leg er twee eitjes bovenop, garneer met wat peterselie en nappeer met de limoensaus.