Vlaamse Boerenham taco met bloemkoolcouscous

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze taco combineert het beste van Mexicaanse en Vlaamse smaken. De bloemkoolcouscous en frisse vinaigrette geven een verrassend Vlaams tintje, terwijl de gegrilde Vlaamse Boerenham zorgt voor een hartige basis. De krokante, Mexicaanse taco maakt het plaatje compleet. Een heerlijke mix van twee keukens die perfect samenkomen!

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

2 dikke plakken gerookte Vlaamse Boerenham

1 bloemkool

100 erwten

6 el el olijfolie

2 el pickles

2 el sushiazijn

4 taco’s

Bereidingswijze

1

Blancheer de erwtjes.

2

Rasp de bloemkool tot couscous en blancheer kort.

3

Giet beide groenten af en spoel onder koud water. Dep daarna droog.

4

Maak een vinaigrette met de pickles, olijfolie en sushiazijn.

5

Gril de Vlaamse Boerenham aan beide kanten. Snij in reepjes.

6

Meng een deel van de vinaigrette met de couscous en de erwtjes.

7

Verdeel er de Vlaamse Boerenham over en lepel het geheel in de taco’s. Serveer met de rest van de vinaigrette.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus