

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Zoete Aardappel Frietjes Met Kip Aan 't Spit
Zoete aardappel frietjes met Kip aan 't Spit
Hoofdgerecht
Deze kleurrijke schotel combineert bataat met sappige kip en een frisse dressing. Een speelse, voedzame optie voor foodservice die graag warme maaltijden aanbiedt met een twist.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product16 plakjes Kip aan 't Spit
3 grote bataten, ook zoete aardappel genoemd
4 el olijfolie
enkele takjes verse tijm
enkele takjes rozemarijn
peper en zout
100 g cashewnoten
2 el vlierbloesemsiroop
1 el chardonnayazijn
1 el citroensap
3 el sinaasappelsap
1 el fijngeraspte gember
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220°C.
Was de bataten goed, snijd (ongeschild) in dikke frieten.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi er geriste tijm over, enkele takjes rozemarijn en geplette look.
Kruid met peper en zout. Besprenkel met enkele lepels olijfolie.
Bak de frietjes gedurende 10 à 15 min, schep geregeld om zodat alles gelijkmatig bakt.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, strooi er wat zout bovenop.
Voor de dressing meng je citroensap, sinaasappelsap, chardonnayazijn, vlierbloesemsiroop en gember. Klop even los en voeg 60 ml olijfolie toe.
Verdeel de bataat frietjes en de cashewnootjes over de borden, dresseer er de plakjes kip aan ’t spit bij.
Nappeer met de dressing.