Zoete aardappel frietjes met Kip aan 't Spit

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze kleurrijke schotel combineert bataat met sappige kip en een frisse dressing. Een speelse, voedzame optie voor foodservice die graag warme maaltijden aanbiedt met een twist.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

16 plakjes Kip aan 't Spit

3 grote bataten, ook zoete aardappel genoemd

4 el olijfolie

enkele takjes verse tijm

enkele takjes rozemarijn

peper en zout

100 g cashewnoten

2 el vlierbloesemsiroop

1 el chardonnayazijn

1 el citroensap

3 el sinaasappelsap

1 el fijngeraspte gember

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 220°C.

2

Was de bataten goed, snijd (ongeschild) in dikke frieten.

3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Strooi er geriste tijm over, enkele takjes rozemarijn en geplette look.

5

Kruid met peper en zout. Besprenkel met enkele lepels olijfolie.

6

Bak de frietjes gedurende 10 à 15 min, schep geregeld om zodat alles gelijkmatig bakt.

7

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, strooi er wat zout bovenop.

8

Voor de dressing meng je citroensap, sinaasappelsap, chardonnayazijn, vlierbloesemsiroop en gember. Klop even los en voeg 60 ml olijfolie toe.

9

Verdeel de bataat frietjes en de cashewnootjes over de borden, dresseer er de plakjes kip aan ’t spit bij.

10

Nappeer met de dressing.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus