indische-kipsalade

Indische kipsalade

Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

600 gr bospeen

600 gr spitskool

600 gr rode puntpaprika

600 gr komkommer

2 stuks Spaanse rode peper

1 kg Zoetzuurtje Thai herbs & spices

Natuurazijn

4 Minute Steaks Kip aan ‘t Spit

Bresc soja & zwarteknoflookglaze

Sriracha mayonaise

Sambal goreng kentang

Verse koriander & munt

Bereidingswijze

1

Bereidingswijze Atjar Salade

Maak de groenten schoon en snijd ze in de gewenste vorm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn in brunoise. Was de gesneden groenten in koud water met een flinke scheut azijn en laat ze daarna goed uitlekken in een zeef. Doe de groenten samen met de rode peper in een vacuümzak, voeg de Thai herbs & spices toe en vacumeer de zak strak.

2

Bereidingswijze & Opbouw

Verwarm de grill goed voor en gril de Minute Steak tot er mooie grilstreepjes ontstaan. Lak de gegrilde kip vervolgens met de soja- en zwarteknoflookglaze. Laat de atjarsalade uitlekken en meng deze met wat srirachamayonaise. Verdeel de salade in een steker en druk goed aan. Leg de Minute Steak bovenop de salade en werk af met extra sriracha, verse koriander, munt en sambal goreng kentang.

Tip

Heerlijk op een broodje, als Vietnamese springroll of als verfijnd amusehapje.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus