Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product600 gr bospeen
600 gr spitskool
600 gr rode puntpaprika
600 gr komkommer
2 stuks Spaanse rode peper
1 kg Zoetzuurtje Thai herbs & spices
Natuurazijn
4 Minute Steaks Kip aan ‘t Spit
Bresc soja & zwarteknoflookglaze
Sriracha mayonaise
Sambal goreng kentang
Verse koriander & munt
Bereidingswijze
Bereidingswijze Atjar Salade
Maak de groenten schoon en snijd ze in de gewenste vorm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn in brunoise. Was de gesneden groenten in koud water met een flinke scheut azijn en laat ze daarna goed uitlekken in een zeef. Doe de groenten samen met de rode peper in een vacuümzak, voeg de Thai herbs & spices toe en vacumeer de zak strak.
Bereidingswijze & Opbouw
Verwarm de grill goed voor en gril de Minute Steak tot er mooie grilstreepjes ontstaan. Lak de gegrilde kip vervolgens met de soja- en zwarteknoflookglaze. Laat de atjarsalade uitlekken en meng deze met wat srirachamayonaise. Verdeel de salade in een steker en druk goed aan. Leg de Minute Steak bovenop de salade en werk af met extra sriracha, verse koriander, munt en sambal goreng kentang.
Tip
Heerlijk op een broodje, als Vietnamese springroll of als verfijnd amusehapje.