Marcassou Filet d’Ardenne erwtensoepje met croutons

Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingstijd: 15 min.

Deze soep combineert de rijke smaak van erwten met de delicaat gerookte Marcassou Pain d'Ardenne. De croutons zorgen voor een krokante textuur, terwijl kervel een frisse, kruidige afwerking geeft. Een warme starter voor op de kaart, of ideaal voor traiteurs als winterse meeneemklassieker.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

2 dikke plakjes Filet d’Ardenne

1 grote ui

1 wit van prei

400 g erwten

1 tl gevogeltefond

broodkruim

olijfolie

kervel

Bereidingswijze

1

Ui en prei fijn snijden, stoven in boter, niet laten kleuren.

2

Bevochtig met de fond.

3

Laat zachtjes gaar koken.

4

Voeg de laatste 2 minuten de erwten toe.

5

Mix de soep en zeef om de soep wat luchtig te maken.

6

Broodkruim in kleine blokjes snijden.

7

Verwarm de olie en bak de blokjes goudbruin.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus