Hoofdgerecht, Lunch
Een klassieker met een feestelijk karakter. Het malse Orloffgebraad wordt verfijnd met romige roquefort en gekookte ham. Afgewerkt met kerstomaatjes, rozemarijn en sjalot: een smaakbom die scoort bij tafels die uitpakken.
Ingrediënten voor 10 personen
Bekijk product1 voorgegaard varkensgebraad
12 plakjes gekookte ham
200g roquefort kaas (Roquefort kan vervangen worden door meerdere soorten kaas)
Rozemarijn
Enkele trosjes kerstomaatjes
Scheutje olijfolie
Scheutje balsamicocreme
Enkele takjes rozemarijn
8 sjalotten
100g gedroogd fruit
Bereidingswijze
Verwarm het varkensgebraad (vacuum) in een warmwaterbad (80°C).
Plaats de tomaatjes in een vuurvaste schaal en sprenkel er wat olijfolie en balsamicocreme over. Leg er enkele takjes rozemarijn bij.
Breng op smaak met peper en zout en plaats in voorverwarmde oven 180°C gedurende 10min.
Halveer de sjalotten en bak deze goudbruin.
Snijd het gebraad in dikke plakken.
Neem een ovenschaal en schik daarin telkens een plak varkensgebraad, een sneetje gekookte ham, roquefortkaas en wat gedroogd fruit.
Plaats het gerecht nog een tiental minuten in de oven (180°C°).
Schik de tomaatjes en de sjalotten naast het gebraad.
Serveer met in olie gebakken krielaardappelen.