Varkensgebraad Orloff

Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingstijd: 45 min.

Een klassieker met een feestelijk karakter. Het malse Orloffgebraad wordt verfijnd met romige roquefort en gekookte ham. Afgewerkt met kerstomaatjes, rozemarijn en sjalot: een smaakbom die scoort bij tafels die uitpakken.

Ingrediënten voor 10 personen

Bekijk product

1 voorgegaard varkensgebraad

12 plakjes gekookte ham

200g roquefort kaas (Roquefort kan vervangen worden door meerdere soorten kaas)

Rozemarijn

Enkele trosjes kerstomaatjes

Scheutje olijfolie

Scheutje balsamicocreme

Enkele takjes rozemarijn

8 sjalotten

100g gedroogd fruit

Bereidingswijze

1

Verwarm het varkensgebraad (vacuum) in een warmwaterbad (80°C).

2

Plaats de tomaatjes in een vuurvaste schaal en sprenkel er wat olijfolie en balsamicocreme over. Leg er enkele takjes rozemarijn bij.

3

Breng op smaak met peper en zout en plaats in voorverwarmde oven 180°C gedurende 10min.

4

Halveer de sjalotten en bak deze goudbruin.

5

Snijd het gebraad in dikke plakken.

6

Neem een ovenschaal en schik daarin telkens een plak varkensgebraad, een sneetje gekookte ham, roquefortkaas en wat gedroogd fruit.

7

Plaats het gerecht nog een tiental minuten in de oven (180°C°).

8

Schik de tomaatjes en de sjalotten naast het gebraad.

9

Serveer met in olie gebakken krielaardappelen.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus