Recepten
Pittige roerbak met Kip aan ’t Spit Groenten
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
4 dikke plakken Kip aan ’t Spit Groenten
-
1 el curry pasta
-
1 el fijngehakte gehakte gember
-
2 el fijngehakte citroengras
-
200 ml water
-
3 el ketjap manis
-
sap van halve limoen
-
12 krielaardappelen
-
1 rode ajuin in ringen
-
1 courgette
-
1 pakje witte beukenzwammen
-
handvol korianderblaadjes
-
milde Spaanse peper
-
olie om te bakken
Bereidingswijze
-
Roerbak de currypasta in wat olie.
-
Voeg de gember, citroengras toe.
-
Blus met 200 ml water en ketjap manis.
-
Breng op smaak met limoensap.
-
Laat op een heel zacht vuurtje infuseren en zeef.
-
Kook de aardappelen in de pel en halveer.
-
Snijd de courgette in halve maantjes.
-
Doe wat olie in je wokpan en roerbak de ajuin, aardappelen, courgette en champignons.
-
Blus met 100 ml saus.
-
Snijd de Kip aan ’t Spit Groenten in mooie balkjes.
-
Verdeel de groenten over 4 potjes en leg er de balkjes kip bovenop.
-
Garneer met verse koriander en fijngesnipperd Spaanse peper.
-
Nappeer nog wat extra saus bovenop.